Hoe krijg je weer energie?

Gepubliceerd op 26 april 2021 om 13:57

Margot van Essen doet een ademoefening. Versterken van je immuunsysteem. Leren ontspannen.

Ja ja, ik weet het, ik heb lang niets van mij laten horen! Ook bij mij zag ik dat er iets veranderde en toevallig zag ik een nieuw programma van Mathijs van Nieuwkerk waarbij Herman van Veen een paar mooie dingen vertelde over mijn gemoedstoestand in een ander licht zette.

Ik merkte dat ik minder kon geven en langzaam mijn focus en enthousiasme verloor. Terwijl ik echt hou van wat ik doe: lesgeven in yoga, ademtechnieken en meditatie.

Herman van Veen vertelde dat hij van 200 voorstellingen per jaar naar nul voorstellingen per jaar
ging. En dat hij ook wat inzakte, de scherpte en het enthousiasme verloor.

Hij besloot elke week 1 keer de hele voorstelling met alle muzikanten helemaal te spelen. Op die manier hield hij zijn hoofd en het lichaam in actie en beweging. Spieren en de hersenen hebben een goed geheugen en houden elkaar gezond. Het was niet alleen om zijn voorstelling niet te vergeten. Het was ook om het 'vuurtje' aan te houden. Het was een fysiologisch proces.

En iedereen heeft vuur nodig!

  • Vuur om in actie te willen komen,
  • Vuur om in actie te komen, en
  • Vuur om in actie te blijven.

Wat ik op school heb geleerd, is dat je zuurstof nodig hebt om een vuurtje te maken en te laten branden. Maar dat je zuurstof ook nodig hebt om je eigen vuur te laten branden leerde ik later pas.

Zuurstof inademen en kooldioxide uitademen was een automatisch proces. Toch? Ja dat klopt! De adembeweging is er altijd. Maar in de kwaliteit van de adembeweging kun je zelf een hele grote rol spelen. Daar ben je echt je eigen kapitein op het schip.

Met een juiste adembeweging kun je jezelf een cadeau geven. Het geeft je de juiste energie om je wilskracht aan te wakkeren, om de energie te hebben om iets te doen. Maar het versterkt ook je immuunsysteem, de werking van je organen, de verminderen van je bloeddruk, het verminderen van het gevoel van stress en het verbeteren van je slaap.

Het mooie van je energie in balans brengen door middel van ademtechnieken is dat het niets kost. Jij hebt deze tool al gekregen. Het is een onderdeel van de natuur die ervoor zorgt dat jou hele systeem werkt zoals het zou moeten werken. Je hoeft alleen maar te leren hoe je de adembeweging gebruikt om er alle voordelen uit te halen.

Wil je op de hoogte blijven van mijn lessen volg mij dan op social media.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.