Waarachtigheid

Gepubliceerd op 9 december 2019 om 09:53

Vandaag had ik het in mijn lessen over waarachtigheid. Wanneer je naar stress kijkt en hoe dat zich voordoet in het lichaam dan spelen daar zoveel factoren bij. Om het lichaam te helpen uit zichzelf te herstellen dan ontkom je er niet aan om naar deze factoren te kijken. En vandaag pikte ik dit onderwerp eruit.

 

Want wat wilt het precies zeggen? Waarachtigheid/eerlijkheid gaat over eerlijk zijn in het omgaan met anderen. En dan niet alleen in je woorden maar ook in gedachten en je daden.

Het gaat veel verder dan alleen maar 'je mag niet liegen'. Het gaat ook over je beloftes nakomen. Kunnen zien wat er zich werkelijk afspeelt (alsof je het op een camera vastgelegd hebt). En vervolgens die 'vastgelegde' situaties kunnen zien zonder dat je het bekijkt vanuit je overtuigingen, aannamens en baggage. Hoe communiceer je dit dan uiteindelijk?

 

'Ware spiritualiteit is het op een lijn brengen van het hart en de lippen. Laat wat je zegt uit je hart komen. Is het in je hart zuiver, dan komt dat ook tot uiting in je woorden en gedrag'.

 

Eerlijk naar jezelf durven kijken, je eigen handelen en spreken dragen bij aan jouw mental health.

 

#preventie #gezondheid #duurzameinzetbaarheid #burnout #neurowetenschap #dewetenschapvanzelfontwikkeling #diepteontspanning #kennis


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.