Yoga & Wetenschap

Gepubliceerd op 10 december 2019 om 11:04

Wat ik precies doe? Ik geef yoga!

Oh, da's niks voor mij, ik ben niet lenig!

 

En dat is een eerste opvatting van velen die laat blijken dat yoga, hoe populair op dit moment ook, vaak nog niet begrepen wordt.

 

Yoga is namelijk meer dan je dubbelvouwen. Het is een eeuwenoude WETENSCHAP tot het ontwikkelen van je eigen potentie die je diep van binnen al bent. Het is een wetenschap die helpt bij pijnbestrijding, PTSS, fysieke klachten, concentratie en vitaliteit.

 

En het is in de basis zo eenvoudig dat we er met ons hoofd eigenlijk niet bij kunnen. Pas wanneer je het zelf gaat doen (of bij mijn favoriete diepte ontspanningsmethode juist 'niets doen') ga je ervaren hoe het lichaam bijvoorbeeld uit zichzelf kan herstellen. Blessures waar je al heel lang mee liep en waar je geen duidelijke oorzaak voor weet kunnen hiermee wel eens verdwijnen. Dit heb ik zelf een paar keer teruggekregen uit mijn trainingen. Geweldig toch?!

 

Terug naar krachtige eenvoud!

 

#preventie #vitaliteit #duurzameinzetbaarheid #wetenschap #kennis #burnout #neurowetenschap


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.