OVER MARGOT

Margot van Essen zittend op de trap

Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor het lichaam. Voor de complexiteit,  maar aan de andere kant ook de eenvoud ervan. Het lichaam wil namelijk niets liever dan in balans zijn. En weet ook als enige hoe dit voor elkaar te krijgen is. Wat vaak in de weg zit om te kunnen ontspannen en te herstellen is het hoofd. Het continue denken. De grootste stress factor.

 

De methode die ik aanbied is geen quick fix. Het heeft tijd nodig, maar is, eenmaal ervaren, duurzaam. Wat ik er mooi aan vind is dat je niet altijd hoeft te praten om aan een probleem te werken. Een probleem dat namelijk door een ervaring, een emotie is ontstaan, los je niet op door er enkel over te praten. De meest diepe oorzaken van een probleem zitten in het onderbewuste. En met praten alleen kom je daar niet bij. 

 

Door yoga, ademwerk en meditatie maak je niet alleen het lichaam soepel maar los je ook spanningen op het mentale en emotionele vlak. 

 

 

OPLEIDINGEN

Verbonden Ademen bij Adempro

Vierjarige yoga opleiding Chidananda Yoga Centrum

Mindfulness Based Cognitive Therapy

Orthomoleculaire Suppletie

Medische Basis Opleiding bij Vita Opleidingen te Zeewolde

Yoga Nidra Bijscholing bij Chidananda Yoga Centrum

ERVARINGEN

'Van week tot week goed voorbereide lessen. De sfeer is rustgevend en de opbouw van de lessen is logisch'. Suzan

'Ik heb in tijden niet zo'n fijne les gehad als nu vandaag bij Margot. Goeie opbouw, niet zoveel geklets tussendoor en een hele fijne meditatie aan het eind'. Magrit