Yoga Nidra, in staat tot transformatie

''Yoga Nidra is voor mij een uitkomst, betreft voor het slapen gaan. In ons dagelijks leven doen we veel, en om lichaam en mind goed tot rust te brengen, heb ik ineens weer de tijd. Tijd is natuurlijk zeer relatief en dat besef ik telkens na 30 min Yoga Nidra. Het mag gewoon, jezelf dit cadeau te geven. Matt

Herken je het dat je het te druk hebt en eigenlijk gewoon eens goed wilt slapen. Maar door de drukte lukt het niet eens om goed te slapen. En zo zit je in een vicieuze cirkel. Ook merk je dat je soms tegen hetzelfde belemmerende gedrag van jezelf aanloopt terwijl je niet eens weet wat dat precies is. Je weet al helemaal niet hoe je het om kunt buigen zodat het je niet meer tegenhoudt in het dagelijks leven. Vaak willen we een verandering in gang zetten door NOG meer te doen. Maar hoe zou het zijn als je juist eens minder gaat doen. Geen actie! Niets doen! En het lichaam eens de ruimte geven om uit zichzelf te herstellen. 

Door de Yoga Nidra toe te passen in jouw leven kun je met deze vorm zo'n vier uur slaap inhalen. Yoga Nidra betekent Droomloze slaap en stelt het lichaam om vanuit die volledige ont-spanning uit zichzelf te herstellen.  Om op die manier het zelf-herstellend vermogen van het lichaam te activeren.

EFFECTEN VAN YOGA NIDRA

Leren omgaan en verwerken van stress

In balans brengen van hormonen (beginnend bij het stresshormoon: cortisol)

Versterken van je immuunsysteem/weerstand

Het verwerken en loslaten van oude gewoontes, ervaringen en/ verslaving

Slaap inhalen: werkt ontspannend en activerend tegelijkertijd