One Day Retreat - Het Zelf-Herstellend vermogen

Al sinds een hele tijd schieten de yoga studio's als paddenstoelen uit de grond. Vormen als Kundalini-, Yin-, Dru-, of Hotyoga. Vinyasa of Ashtanga yoga. To name a few! Elk sterk in zijn eigen gebied. Maar om werkelijk tot ont-spanning te komen in lichaam en het hoofd vind ik de klassieke yoga in (en door) zijn eenvoud het krachtigst. Vaak zie ik mensen heel fanatiek yoga gaan beoefenen omdat ze een burn-out hebben en hebben gehoord dat yoga goed is daarvoor. Maar het ligt heel erg aan de vorm. Meer activiteit is niet altijd beter.

Wat ik sinds ik les geef zie in mijn les is dat er zoveel ont-spanning (en het activeren van het zelf-herstellend vermogen van het lichaam) kan ontstaan door een keer minder of zelfs 'niets' te doen. En juist dat 'niets' doen kan soms een confrontatie zijn voor de mensen. Zeker degene die altijd 'aan' staan.

'Ik heb verschillende yogalessen geprobeerd, zonder succes. Bij Margot was ik na de eerste les om! Zoveel aandacht voor de klant, correctheid in uitvoering en liefdevolle begeleiding. Na een paar lessen bemerkte ik al resultaat: minder rugpijn en flexibeler. Margot is een aanrader voor iedereen die echte aandacht en kennis verlangt'. Mira

Problemen (fysieke of mentale) die zijn ontstaan vanuit een ervaring of emotie kunnen niet opgelost worden door er mentaal mee bezig te zijn. Ze liggen opgeslagen in het lichaam en kunnen, als niet verwerkt en losgelaten, voor stress, blessures, fysieke spanningen, onrustig hoofd en/of burn-out veroorzaken.

 

Deze dag neem ik je mee op het pad van klassieke yoga door je de houdingen te laten doen en ervaren, inzicht geven in, en ervaren van wat een juiste adembeweging voor het zelf-herstellend vermogen van het lichaam kan doen. En als kers op de taart een prachtige klankschalen sessie van Ilonka van Gog van www.loveinsound.com. De resonanties die door de klankschalen voortgebracht worden zullen corresponderen met de trillingen in het lichaam. Daarmee kunnen, terwijl je heerlijk ligt, nog meer fysiologische processen in balans gebracht worden. Uiteindelijk sluiten we af met een yoga nidra, de Porsche onder de diepte meditaties!

 

Heb je behoefte aan een dag helemaal voor jezelf? Die in het teken staat van ont-spanning, rust en inzichten? Waarbij je meer gaat ervaren dan erover praten (liever niet zelfs ;-) ) In een prachtige omgeving waar ruimte is om ook door de natuur te wandelen? Dan is deze dag helemaal geschikt voor jou!

 

Het is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Herstellend van ziekte of burn-out of gewoon voor diegenen die willen ont-spannen.

 

En natuurlijk een heerlijke lunch bij restaurant Bij de Tuinman.

 

Mijn eerstvolgende One Day Retreat

Datum: zaterdag 28 maart 2020

Locatie: www.dehoorneboeg.nl

Tijd: van 9.30 tot 17.00

Vergoeding voor deze dag: 125,00 euro

In verband met alle ontwikkelingen omtrent het Corona virus heb ik besloten minder personen toe te laten zodat we genoeg ruimte hebben. Er is daardoor ruimte voor maximaal 8 personen dus wacht niet te lang met aanmelden als je verzekerd wilt zijn van een plek op de mat.